1

Closed

Error When Deploying Tabular models

description

When deploying a tabular model. I receive the error "Can't get Sandbox! at BIDShelp.TabularActionsEditor.Plugin.EXEC()"

I can get to the BIDS Help Tabular Actions Editor by right clicking on the model in solution explorer


VS Environment Info attached.

file attachments

Closed Sep 29, 2013 at 9:27 PM by furmangg

comments

furmangg wrote May 3, 2013 at 4:05 AM

The only way I've been able to reproduce this is by going to Solution Explorer and Ctrl-clicking References and Model.bim so that both are highlighted. Once I do that, when I go to the Build menu and do a Build, it tells me actions were lost then gives me the error message you mentioned above.

In studying the code, it could be made a bit less prone to errors. I'll work on that.

The code loops through all the items in Solution Explorer, finds the *.bim file, selects it and makes sure the designer window is open, then checks whether actions have been lost. If they have been lost, then it calls some code that relies on the .bim file being the first item selected in Solution Explorer.

If you can provide any further details about exactly what's selected in Solution Explorer and exactly where you click to deploy the model, then that may help me ensure I've got your scenario covered.

The workaround for now is to manually open the Tabular Actions Editor. It should warn you that stuff has been lost. Then click OK to save the restored actions. That should restore actions and allow you to deploy without it running into the current problem during deployment.

Thanks for reporting the problem.

furmangg wrote May 3, 2013 at 4:28 AM

I think I've got this fixed in the source code and the fix will be in the next release.